Видео прошетка низ изложбата „Соблечени: Женскиот акт како контекст“

Во период во кој изложбите се откажани, како и секоја форма на масовни посети во затворен простор, COOLTURA.mk ви овозможува да уживате во убавата

Read more

Жените се силата и основата за едно здраво општество

Денес е 8 март. Меѓународниот ден на жената. Празник во светски рамки кој што се одбележува на секоја година на овој ден. Ден кога

Read more

Изложба и работилница во чест на 8 Март во Музејот на македонската борба

Во чест на 8 Март, Меѓународниот ден на жената, на 7 март (четврток) со почеток во 12 часот, НУ Музеј на македонската борба, организира

Read more

Балетскиот спектакл „Клеопатра“ за Денот на жената во МОБ

Балетскиот спектакл „Клеопатра“ грандиозна постановка, разнобојно дело што во многу аспекти ги надминува рамките на класичниот балет, ќе биде изведен на Денот на жената

Read more

Клара Цеткин искрено би се радувала…

(Дојче Веле) Берлин е главен град и покраина во Германија со најмалку државни празници. Од следната година тоа најверојатно ќе се промени, бидејќи Берлин

Read more