Зошто е сè толку скапо на Исланд?

Сè повеќе луѓе одлучуваат да ја посетат земјата на гејзери и вулкани Исланд, но повеќето од нив се враќаат од таму, без скршен денар…

Read more

Кина најпосакувана туристичка дестинација во наредната деценија

До 2030 година Кина може да ја истисне Франција од првото место по посетеност и туризам, посочува новиот извештај на Евромонитор Интернајшнл. Туризмот моментно

Read more

Фиренца воведува казни за туристи кои ќе јадат по улица

Властите во италијанскиот град Фиренца, кој е магнет за туристи, ќе воведат казна за посетителите кои од 12 до 15 часот и од 18

Read more

Промовирана апликација за развивање на туризмот во Македонија

Министерот за економија Бектеши ја промовираше апликацијата „Visit Macedonia“ (Визит Маседониа), што ќе служи за промовирање на туризмот во земјата. – За туризмот велиме

Read more

Трибина за туристичко-угостителската понуда во Скопје

Денеска (понеделник, 10 декември, 2012) во 12:00 часот, во Големата сала на Советот на Град Скопје, ќе се одржи трибина во чии што рамки

Read more

Македонија на светските туристички мапи

Се покажа дека рекламите, спотовите и кампањите за меѓународна промоција на земјата, кои државата ги плати изминативе неколку години не биле за џабе. Да,

Read more

Македонија Топ 10 туристичка дестинација за 2011

На сајтот на CNBC Magazine беше објавена листа направена од страна на Ли Маршал, уредник во Condé Nast Traveller, кој во својата листа за

Read more