Тајниот поштенски систем на Македонија

И покрај тоа што на почетокот на минатиот век Македонија сеуште била под тешкиот турски јарем, сепак тајната пошта која ја спроведувале македонските комитети

Read more

Македонија членка на комитетот за разноликост на културните изразувања при УНЕСКО

Република Македонија стана членка на Меѓувладиниот комитет на УНЕСКО за заштита и унапредување на разноликоста на културните изразувања. На иницијатива на Националната комисија

Read more

Филип Втори Арена се отвара на Велигден

Само десет дена до пуштањето во употреба на Филип Втори Арената. На 24 април, прв ден Велигден, таа ќе биде ставена во функција. Нашиот

Read more