Македонија членка на комитетот за разноликост на културните изразувања при УНЕСКО

Република Македонија стана членка на Меѓувладиниот комитет на УНЕСКО за заштита и унапредување на разноликоста на културните изразувања. На иницијатива на Националната комисија

Read more