Етернијан: Современиот човек е преоптоварен, растргнат и живее како да е под непрекината опсада

Во ова турбулентно, динамично и тензично време, кога насекаде преовладува негативна атмосфера, за жал, убавите и креативни работи со високи и трајни вредности, како

Read more

Одбележан светскиот ден на поезијата во Битола

Одбележан светскиот ден на поезијата со разговор за книгите „Некои златни времиња“ од Васил Тоциновски и „Судбината на буквите“ од Мирјана Стојановска… Во Народната

Read more

Поетско читање во Велес по повод Светскиот ден на поезијата

По повод 21 март, Светскиот ден на поезијата, локалната библиотека „Гоце Делчев“ – Велес и клубот на писатели „Коста Солев Рацин“ денеска во просториите

Read more