Препев на српски на поетот Филип Димкоски и претставување пред младата читателска публика

Банатскиот културен центар од Ново Милошево, Република Србија, на почетокот на месецов на српски јазик ја објави поетската книга за деца „Заедно да растеме“

Read more

Поетска збирка „Божилак на исконот“ од Филип Димкоски

Деновиве од печат излезе втората поетска збирка на младиот поет Филип Димкоски.Збирката е насловена ,,Божилак на исконот” , а содржи дваесет римувани песни. Рецензентот,

Read more