Препев на српски на поетот Филип Димкоски и претставување пред младата читателска публика

Банатскиот културен центар од Ново Милошево, Република Србија, на почетокот на месецов на српски јазик ја објави поетската книга за деца „Заедно да растеме“

Read more

„Одење по вода“, нова книга од Славе Ѓорѓо Димоски издадена на српски

Деновиве во издание на Уметничката академија ИСТОК од Књажевац излезе од печат „Одење по вода“ („Ходање по води“) од македонски поет Славе Ѓорѓо Димоски.

Read more