Изложба „Марини“ на авторот Ацо Таневски

Во Центарот за култура во Крива Паланка во тек е изложбата на пејзажи насловена „МАРИНИ“ на Ацо Таневски од Скопје. По мартовското претставување во

Read more

Во Крива Паланка изложба на фотограми од Стојанче Величковски

Во галериски простор на Центарот за култура Крива Паланка во следните десетина дена ќе биде поставена изложбата на фотограми- експериментални фотографии од авторот Стојанче

Read more

Отворена изложбата „Ѓуриште 2018“ во Крива Паланка

Во галерискиот простор на Центар за култура – Крива Паланка, се отвори изложбата „Ѓуриште 2018“, ликовна колонија од 27 дела. Изложбата се поставува првпат

Read more

Изложба на театарски плакат од Стојанче Величковски

Во Националната установа Центар за култура, Крива Паланка викендов беше отворена ретроспективната изложба на театарски плакат и фотографии од Меѓународниот театарски фестивал св.Јоаким Осоговски.

Read more

„Кривопаланечко културно лето“ најавува богата културна програма

Организаторите на „Кривопаланечко културно лето 2018“, општина Крива Паланка, Локална установа Градски музеј и организацискиот одбор на „Џојфест“ најавија богата музичко-сценска програма деновиве и

Read more

Изложба за дводецениското аматерско творештво на Игор Додевски

Љубителите на уметноста од Крива Паланка можат да ја погледнат ретроспективната изложба од дводецениското творештво на нивниот сограѓанин Игор Додевски. Педесеттина дела работени во

Read more

Конкурс за детски фестивал „Распеано симитче”

Здружението „Центар за аудиовизуелни уметности“ со поддршка од општина Крива Паланка го распиша конкурсот за избор на детски песни за фестивалот „Распеано симитче 2018“.

Read more

Семинар „Културно наследство без граници“ во Крива Паланка

На 13 и 14 Септември во Манастирот Свети Јоаким Осоговски во Крива Паланка во организација на општина Крива Паланка и Регионалниот историски музеј од

Read more

Фолклорна изложба во Крива Паланка

Денеска (среда, 10 април 2013) во 12:00 часот во Големата сала на Градскиот музеј ќе биде отворена Изложба на народни носии, накити и везови

Read more

Утре се отвора Градски музеј во Крива Паланка

Министерот  за култура на Република Македонија, г-ѓа Елизабета Канческа-Милевска утре (29.8.2011 година) со почеток во 11:00 часот во Крива Паланка ќе присуствува и ќе се обрати на

Read more