Ретроспективна изложба на македонската илустрација до 1990 година

Посетителите ќе имаат ретка можност да погледнат дел од националното културно богатство, дела кои ги краселе страниците на детски списанија, лектири, учебници, илустрации со

Read more

Изложба на Урош Вељковиќ во Австрија

На 29 јули (вторник) во галеријата Марикон во Виена, Австрија ќе биде отворена изложбата Piece of cake на Урош Вељковиќ. За делото на Вељковиќ

Read more

Хуманитарен ликовен хепенинг во Галерија 8 во Безистенот

На 18 октомври 2011 година (вторник), со почеток во 19:30 часот, па се до полноќ во Галерија 8 во старата Скопска чаршија со локација

Read more