Репертоар во кино Милениум 11-17 април 2019

Ви го претставуваме тековниот репертоар на Градското кино Милениум во периодот меѓу 11-17 април 2019… ЧЕТВРТОК (11.04) 15:00 –СТУДЕНА ВОЈНА (COLD WAR)-89’ 17:30 –

Read more

Репертоар за кино Милениум за 4-10 април 2019

Репертоар на градското кино Милениум за периодот од 4 до 10 април 2019 година… ЧЕТВРТОК (04.04) 15:00 –СТУДЕНА ВОЈНА (COLD WAR)-89’-ПРЕМИЕРА 17:30 – ДАМБО

Read more

Репертоар во Градското кино Милениум 7.3. – 13.3.2019

Репертоар во Градското кино Милениум, во ГТЦ, во периодот 7.3. -13.3.2019 година… ЧЕТВРТОК (07.03) 15:00 – ЧЕТИРИ РАЦЕ (FOUR HANDS)- 94’-ПРЕМИЕРА 17:30- АЛИТА: БОРБЕНИОТ

Read more

Репертоар во кино Милениум 31.01 – 06.02.2019

Ви го претставуваме репертоарот на кино „Милениум” за периодот од 31 јануари до 6 февруари 2019 година.  ЧЕТВРТОК (31.01) 15:00 – КРАЈ МЕНЕ (BESIDE

Read more

Кино проекција во Пехчево прв пат по 10 години

Со македонскиот кандидат за Оскар, „Исцелител”, на режисерот Ѓорче Ставрески, по пауза од 10 години во Пехчево повторно ќе се прикажува филм. Како што

Read more

„Ругање за Христос“ од денес слободно ќе може да се прикажува

Државниот правобранител на Република Македонија денес официјално ќе го повлече предлогот до Основниот суд Скопје 2, за изрекување на мерката времена забрана за прикажување

Read more

„Исцелител“ ќе се прикажува во кино салите во Грција

Македонскиот игран филм „Исцелител“ на режисерот Ѓорче Ставрески од 19-ти јули ќе се прикажува во грчките кино сали. Својата кино премиера филмот ќе ја има во

Read more

Викенд доза со Филмоманија во Синеплекс

Во периодот од 18-24 септември во кината Синеплекс се прикажува филмската ревија – Филмоманија. Денеска (недела, 21 септември) ќе ја одбележат Филмоманија филмските репризи.

Read more

„Планета на мајмуните – револуција“ со одлична критика низ светот

Иако останаа малку повеќе од две недели до премиерата на новиот филм „Планетата на мајмуните – Револуција“ во Македонија, веќе пристигнуваат коментарите од светските

Read more