Македонскиот актер Благој Веселинов со награда на Берлинскиот филмски фестивал

Актерот Благој Веселинов се закити со награда на 69-тото издание на Берлинскиот филмски фестивал… Овој 34-годишен македонски актер ја доби статуетката „Shooting star“, која

Read more

Недела на македонскиот филм во Софија

Од 21 до 27 јануари во Софија, Бугарија ќе се одржи „Недела на македонскиот филм“. Ќе бидат прикажани филмовите „Gypsy Magic“ на Столе Попов,

Read more

Кино проекција во Пехчево прв пат по 10 години

Со македонскиот кандидат за Оскар, „Исцелител”, на режисерот Ѓорче Ставрески, по пауза од 10 години во Пехчево повторно ќе се прикажува филм. Како што

Read more

Бразилскиот „духовен исцелител“ кој сексуално злоставувал над 300 жени се предал на властите

Бразилската полиција во централната држава Гојас синоќа соопшти дека „исцелителот“ кој е обвинет за сексуално злоставување на повеќе од 300 жени, им се предал

Read more

„Исцелител“ ќе се прикажува во кино салите во Грција

Македонскиот игран филм „Исцелител“ на режисерот Ѓорче Ставрески од 19-ти јули ќе се прикажува во грчките кино сали. Својата кино премиера филмот ќе ја има во

Read more