Репертоар на кино Милениум 30.05 – 05.06

Репертоар во градското кино Милениум, во ГТЦ, за периодот меѓу 30 мај и 5 јуни 2019 година… ЧЕТВРТОК (30.05) 08:00-17:00 ОРГАНИЗИРАН НАСТАН ОД ФОНД

Read more

Репертоар на кино Милениум 16.05 – 22.05

Репертоар во градското кино Милениум, во ГТЦ, за периодот меѓу 16 мај и 22 мај 2019 година… ЧЕТВРТОК (16.05) 15:00- ДЕВОЈКА (GIRL)- 105’ -Премиера

Read more

Репертоар на кино Милениум од 2.5 – 8.5.2019

Ви го претставуваме тековниот репертоар во градското кино Милениум, во ГТЦ за периодот од 2ри до 8 ми мај 2019 година… ЧЕТВРТОК (02.05) 15:00-

Read more

„Господ постои, името и’ е Петрунија“ со главна награда на фестивалот Келн/Дортмунд во Германија

Филмот “Господ постои, името и’ е Петрунија” на Теона Стругар Митевска се закити со уште една престижна награда на штотуку завршениот фестивал Dortmund Cologne

Read more

Репертоар во кино Милениум 11-17 април 2019

Ви го претставуваме тековниот репертоар на Градското кино Милениум во периодот меѓу 11-17 април 2019… ЧЕТВРТОК (11.04) 15:00 –СТУДЕНА ВОЈНА (COLD WAR)-89’ 17:30 –

Read more

Репертоар во Кинотека на Македонија за април 2019

Кино репертоар во Кинотеката на Македонија за месец април 2019 година… МЕСЕЦ НА ЕВРОПСКИОТ ФИЛМ 1 АПРИЛ (ПОНЕДЕЛНИК), 18:00 ч. ЛОВЦИ НА ВЕШТЕРКИ (Zlogonje

Read more

На денешен ден: Роден е Ристо Шишков

На денешен ден (23 март 1940 година) во селото Мрсна, кај Серез, Егејска Македонија (сегашна Република Грција), роден е Ристо Шишков, македонски драмски, филмски

Read more

„Господ постои, името ѝ е Петрунија” со кино дистрибуција во 28 земји низ светот

„Господ постои, името ѝ е Петрунија” на Теона Стругар Митевска е распродаден за кино дистрибуција на 28 територии низ целиот свет. По огромниот успех

Read more

Стартува снимањето на македонскиот филм „Хомо“

Почнува снимањето на македонскиот игран филм „Хомо“ на режисерот Игор Иванов, кое ќе се реализира во период од пет недели на повеќе од 20

Read more

Одржана работилница „Дигитализација на филмското наследство – Етиката во конзервацијата на филмското наследство“

На 4 март 2019 година, во хотелот Холидеј Ин, се одржа работилница на тема ,,Дигитализација на филмското наследство – Етиката во конзервацијата на филмското

Read more