Уметнички дела од Скопје за Атина, донација во знак на солидарност

Град Скопје ќе организира превоз на донираните уметнички дела кои се собрани во рамки на хуманитарната акција „Донирај уметност“ во знак на солидарност по

Read more

„Исцелител“ ќе се прикажува во кино салите во Грција

Македонскиот игран филм „Исцелител“ на режисерот Ѓорче Ставрески од 19-ти јули ќе се прикажува во грчките кино сали. Својата кино премиера филмот ќе ја има во

Read more

Презентација „Кој се плаши од големата, лоша криза?“

Во Галерија 7, на 5 април, 2011 година, во 20:00 часот, ќе се одржи проекција на кратки филмови произлезени од работилницата „Кој се плаши

Read more

МОК со поддршка за коњичкиот спорт

Македонскиот олимписки комитет во соработка со Македонската коњичка федерација, по извршената комуникација со Меѓународната коњичка федерација (ФЕИ), обезбедил стручна едукација за Билјана Лазаревска, дипломиран

Read more