Статии околу името на Македонија најпопуларни на грчката Википедија за 2018

Грција, Македонија, Александар Велики и поранешната југословенска Република Македонија, се четирите најпопуларни статии на грчката верзија на Википедија за 2018 според Викимедија заедницата на

Read more

Македонците во Грција бараат признавање и право на образование на македонски во училиштата

(11 Ноември 2018 година, Лерин) Денес во Горно Врбени (Ксино Неро на грчки), леринско, се одржа третиот Конгрес на Македонската партија во Грција –

Read more

Пронајдени остатоци од 58 потопени бродови во Егејското Море

Археолози во Грција пронајдоа остатоци од 58 потопени бродови со многу антиквитети, што претставува најголемо откритие во Егејското Море. Остатоците од бродовите се пронајдени

Read more

Уметнички дела од Скопје за Атина, донација во знак на солидарност

Град Скопје ќе организира превоз на донираните уметнички дела кои се собрани во рамки на хуманитарната акција „Донирај уметност“ во знак на солидарност по

Read more

„Исцелител“ ќе се прикажува во кино салите во Грција

Македонскиот игран филм „Исцелител“ на режисерот Ѓорче Ставрески од 19-ти јули ќе се прикажува во грчките кино сали. Својата кино премиера филмот ќе ја има во

Read more

Јас имам талент – на грчки начин!

Нема што да се објаснува. Креативно, смешно, уникатно, шокантно! Двајца момци се појавуваат на грчката верзија од брендираноинтернационално шоу „Јас имам талент“ и имаат

Read more

Македонско радио во Грција

Македонците во соседна Грција преку самоорганизирање придонесуваат за поголема меѓусебна сплотеност, но и блискост со нивната татковина. Како тоа најдобро да се направи, ако

Read more

МОК со поддршка за коњичкиот спорт

Македонскиот олимписки комитет во соработка со Македонската коњичка федерација, по извршената комуникација со Меѓународната коњичка федерација (ФЕИ), обезбедил стручна едукација за Билјана Лазаревска, дипломиран

Read more