Домот на култура во Пехчево со изложба

Домот на култура „Јане Сандански“ од Пехчево продолжува со културните активности во 2019 година. Како што информира директорката Ана Марија Теохарова, на 11 јануари

Read more

Кино проекција во Пехчево прв пат по 10 години

Со македонскиот кандидат за Оскар, „Исцелител”, на режисерот Ѓорче Ставрески, по пауза од 10 години во Пехчево повторно ќе се прикажува филм. Како што

Read more