Се одбележа годишнина од Холокаустот на битолските Евреи

Во Битола се одбележаа 76 години од депортирањето на евреите од овој град, и освен домаќините, на денешната комеморација „Праведници меѓу народите“ учествуваа и

Read more

Изложба „Повеќе од должност“ за Меѓународниот ден на сеќавањето на холокаустот

Изложбата „Повеќе од должност“ свечено ќе биде отворена денеска (25 јануари) во КИЦ по повод 27 јануари – Меѓународниот ден на сеќавање на холокаустот.

Read more

Детска ликовна изложба „Лидице“ во Скопје

Меморијалниот центар на холокаустот на Евреите од Македонија во соработка со Амбасадата на Република Чешка ја организираат Интернационалната детска ликовна изложба „Лидице“, која ќе

Read more

Предавање за Холокаустот на Филозофскиот факултет

Утре (четврток, 4 април 2013) на Филозофскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје со почеток во 10:30 часот, ќе биде одржано

Read more

Изминаа 69 години од депортацијата на македонските Евреи

Еврејската заедница во Република Македонија со известување дека денес и утре, (недела 11.03.2012  и понеделник 12.03.2012), со неколку активности ќе ја одбележи 69 годишнината

Read more