Детска ликовна изложба „Лидице“ во Скопје

Меморијалниот центар на холокаустот на Евреите од Македонија во соработка со Амбасадата на Република Чешка ја организираат Интернационалната детска ликовна изложба „Лидице“, која ќе

Read more

Женскиот младински хор при МКЦ со уште една успешна турнеја

На VII меѓународен хорски фестивал во Пардубице (Чешка) кој се одржа од 30 јуни до 3 јули 2011 година, Женскиот младински хор при МКЦ

Read more

Нов контингент животни во Зоо Скопје

Од вчера, (среда) 11.05.2011 година, Зоолошката градина е побогата за неколку нови животински видови. Во попладневните часови пристигнаа новите жители на Зоо Скопје, донација

Read more