Го полудевте и разболевте народот

Не ми е јасно какви се тие луѓе кои се спремни да направат се’, да се откажат од сето она за што нашите дедовци

Read more

Македонија – ќе не биде или не, прашањето е сега!

Од старт неколку битни нешта. Македонија уште во 1991 во целост преку речиси сите најзначајни политички субјекти, а со целосна тогашна поддршка од народот

Read more

За што всушност се преговара?

Понекогаш треба да се прашаме самите себе дали знаеме каде тераме? Која ни е целта, идејата, концептот, каде и кога сакаме да стигнеме, и

Read more

Во МАНУ донеле одлука за промена на името

Македонската академија на науките и уметностите ги прифатила сугестиите на Владата, за промена на името, објави Алфа ТВ.   Претседателството на МАНУ донеле одлука

Read more

Статии околу името на Македонија најпопуларни на грчката Википедија за 2018

Грција, Македонија, Александар Велики и поранешната југословенска Република Македонија, се четирите најпопуларни статии на грчката верзија на Википедија за 2018 според Викимедија заедницата на

Read more

Македонците во Грција бараат признавање и право на образование на македонски во училиштата

(11 Ноември 2018 година, Лерин) Денес во Горно Врбени (Ксино Неро на грчки), леринско, се одржа третиот Конгрес на Македонската партија во Грција –

Read more

Принцот Чарлс би си го сменил името пред да седне на престолот

Принцот Чарлс (69) чека на ред за круната на Британската Монархија веќе 60 години, со што стана единствен член на кралското семејство кој толку

Read more