Промоција на книгата „Радио“ од Љупчо Јолевски

Во рамки на манифестацијата „Роденден на уметноста“ на МКЦ, вечерва (четврток, 17 јануари) од 20.30 часот во кино „Фросина“ ќе се промовира книгата „Радио“

Read more

Познати победниците на Конкурсот „Поезија во глувата соба“

Костадин Ѓероски, Ѓорѓе Јовановиќ и Марија Панева  се тројцата победници на Конкурсот „Поезија во глувата соба“ што го распишува Универзитетското радио на УКИМ –

Read more

Конкурс „Поезија во глувата соба“

„Поезија во глувата соба“ е конкурс за избор на најдобар млад поет – дебитант што го распишува Студент ФМ 92.9 радиото на Универзитетот „Свети

Read more

Екипата од Студент ФМ 92.9 вечерва во кафе Дома

Екипата на Студент ФМ 92.9 продолжува со музичките лекции во кафе бар Дома (улица Ленинова). Оваа среда (18.05.2011), со почеток во 21:00 часот, па

Read more

Студент ФМ 92.9 – on line со стриминг

Студент ФМ 92.9 – Универзитетско радио, радиото во состав на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ од пред неколку дена е достапно и on line

Read more

Македонско радио во Грција

Македонците во соседна Грција преку самоорганизирање придонесуваат за поголема меѓусебна сплотеност, но и блискост со нивната татковина. Како тоа најдобро да се направи, ако

Read more

Хит песна – што ли беше тоа?!

Интернетот во голема мерка придонесе да се види што всушност народот сака. Ова посебно може да се каже кога е музиката во прашање. Македонските

Read more