Во сабота сите во Зоолошка

Зоолошката градина Ве кани сите, во сабота (23 април 2011 година) во Едукативниот центар, со почеток во 12 часот, на изборот насловен како  „Мис

Read more

Скопје солидарно за Јапонија

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, на наредната седница ќе му предложи на Советот на Град Скопје да усвои одлука за испраќање парична помош

Read more

Промоција на музичкото остварување на дуото Кондратенко

Младинскиот културен центар ве кани на промоцијата на музичкото остварување на дуото Кондратенко, 07 март, (понеделник), со почеток во 20:30 часот, градско кино Милениум.

Read more

Зоо Скопје низ бројки

Скопската Зоолошка градина во изминатиот период, претставува вистинско освежување во општествениот и културниот живот на скопјани. Вложениот труд на раководството на Зоо Скопје резултираше

Read more

“This Is Not an American Movie” од утре во кино Милениум

Македонскиот акционен филм „Ова не е американски филм“ (“This Is Not an American Movie”), од утревечер, петок (25.02.2011г.), во термините 20 и 22:30 часот,

Read more

МКЦ се реконструира

Започна големата реконструкција на Младинскиот културен центар во Скопје, и се очекува реновирањето да заврши најдоцна до први септември годинава. Во наредниве шест месеци

Read more