Конкурс за изработка на идејно архитектонско-урбанистичко решение за скопското Кале

Отворен КОНКУРС на Музеј на современата уметност – Скопје, Архитектонски факултет – Скопје и Град Скопје – “ROCK“ Проект. Се објавува повик за изработка

Read more

Kонкурс на Град Скопје за најголем придонес во заштитата на животната средина

Град Скопје распиша јавен конкурс за избор на најеколошка компанија, најголем придонес во областа на животната средина, најубаво уреден двор на куќа, зграда или

Read more

Град Скопје со ново јавно претпријатие за третман на животните скитници

Советот на Град Скопје на денешната седница донесе одлука за формирање ново јавно претпријатие за хуман третман на животните скитници, а ќе го носи

Read more

Јавен повик: „Од центарот кон периферијата: Културата како алатка за социјален развој“

Град Скопје ги повикува сите заинтересирани правни субјекти и тоа: установи од областа на културата, здруженија на граѓани и фондации, како и други правни

Read more

Изложба на џиновски метални скулптури од Андреј Миневски

Миневски работи скулптура од различни видови материјали, но во металот го гледа сопствениот уметнички израз и креативност. На 15 декември во населбата Методија Андонов

Read more

Избрани добитниците на наградата „13 Ноември“ на Град Скопје за 2018

Одборот за доделување на Наградата „13 Ноември“ на Град Скопје, по спроведеното тајно гласање, и официјално ги објави добитниците на Наградата „13 Ноември“ на

Read more

Јавен повик на Град Скопје за финансирање проекти од културата

Град Скопје објави јавен повик за финансирање проекти и активности од областа на културата од интерес на Градот за 2019 година. Заинтересираните може да

Read more

„Зборува Скопје“ изложби, перформанси и музика за 55 години од земјотресот

Со дваесетина културни настани на неколку локации, Град Скопје неделава ќе ја одбележи 55-годишнината од катастрофалниот земјотрес во 1963 година. Почетокот на манифестацијата денеска

Read more

Трибина за туристичко-угостителската понуда во Скопје

Денеска (понеделник, 10 декември, 2012) во 12:00 часот, во Големата сала на Советот на Град Скопје, ќе се одржи трибина во чии што рамки

Read more