Министерот Адеми ја посети „Спомен-куќата на Мајка Тереза“

Министерот за култура Асаф Адеми вчера ја посети Националната установа „Спомен-куќа на Мајка Тереза“, посветена на светицата Мајка Тереза. Во рамките на посетата, како

Read more

Отворена изложбата „Наследството на Мајка Тереза“

Изложба на фотографии насловена „Наследството на Мајка Тереза“ е отворена во мултимедијалниот простор на Спомен куќата на Мајка Тереза, по повод чествувањето на 21

Read more