Џеј Ло ќе плати 150.000 долари за свои фотографии

Пејачката Џенифер Лопез доби тужба поради објавување фотографии на кои е сликана таа, но не се во нејзина сопственост, па најверојатно ќе мора да плати 150.000 долари за нивно користење.

Откако ги објавила сликите на Инстаграм, набргу потоа се јавил фотографот Мајкл Стјуарт, тврдејќи дека тие му припаѓаат нему и дека ги направил уште во јуни. Лопез или нејзиниот тим без дозвола ги искористиле фотографиите и побарал отштета од 150.000 долари.

Кусо потоа следеше и официјална тужба за кршење на авторски права.

You May Also Like