Одбележани 110 години од раѓањето на Кирил Пенушлиски, основоположник на македонската фолклористика

Институтот за македонска литература со научен собир одбележа 110 години од раѓањето на Кирил Пенушлиски (1912-2004), основоположник на македонската фолклористика, и половина век од

Read more

Прошетка низ изложбата на Рубенс Корубин со Кирил Пенушлиски

Прошетка низ изложбата на Рубенс Корубин со Кирил Пенушлиски, во вторник (29 октомври) со почеток во 19 часот, во Чифте амам, во срцето на

Read more

Изложба на фотографии „Andalucia“ во МКЦ

Изложба на фотографии на Дејан Колевски и Кирил Пенушлиски во понеделник, 25 март, со почеток во 20 часот, Младинскиот културен центар – МКЦ. На

Read more

Изложба на слики на Илија Пенушлиски

Изложба на слики на Илија Пенушлиски во Културно информативниот центар денес (вторник, 6 ноември) со почеток во 20 часот. Дваесет и девет дела на

Read more