Филмови на Ристески, Манчевски и Драгојевиќ за почеток на 2023 во Кинотека на Македонија

СНЕЖАНА НА КРАЈОТ УМИРА, КАЈМАК и ОД РАЈОТ се трите наслови со кои Кинотека на Македонија ја започнува филмската програма во 2023 година. КАЈМАК

Read more

Филмот „Кајмак“ премиерно низ цела Македонија

На големата сцена во Македонската филхармонија на 16 ноември 2022 (среда), со почеток во 20 часот, ќе се одржи гала премиера на филмот „Кајмак“

Read more