„Господ постои, името ѝ е Петрунија” со кино дистрибуција во 28 земји низ светот

„Господ постои, името ѝ е Петрунија” на Теона Стругар Митевска е распродаден за кино дистрибуција на 28 територии низ целиот свет. По огромниот успех

Read more

Филмот „Господ постои, името ѝ е Петрунија“ доаѓа во кино „Милениум“

Градското кино „Милениум“ на 15 март 2019 ќе е домаќин на македонската премиера на филмот на Теона Стругар Митевска „Господ постои, името ѝ е

Read more

„Господ постои, името ѝ е Петрунија“ со одлични критики од светскиот печат

„Филмска комета од Македонија“, „Актерка која го освојува срцето“, „Неизмерно моќна сатирична драма“, „Тотален успех“, „Воодушевување за публиката“ – се само дел од светските

Read more

Филмот на сестрите Митевски во официјална конкуренција на Берлинале

Филмот „Господ постои, името ѝ е Петрунија“ на режисерката Теона Стругар-Митевска е избран во официјална конкуренција на престижниот филмски фестивал во Берлин, со што

Read more