На денешен ден: Роден е Ристо Шишков

На денешен ден (23 март 1940 година) во селото Мрсна, кај Серез, Егејска Македонија (сегашна Република Грција), роден е Ристо Шишков, македонски драмски, филмски

Read more

Педесетина актери во трка за актерската награда „Ристо Шишков“

Педесетина актери од вкупно десет претстави од Македонија и странство ќе се натпреваруваат на 26-тото издание на Фестивалот на камерен театар „Ристо Шишков“ за

Read more

Битолчани со „Обична приказна “ на фестивалот „Ристо Шишков“ во Струмица

НУ Народен театар од Битола со претставата „Обична приказна“ од Марина Ладо, во режија на Љупчо Ѓоргиевски , денес (12 септември 2011 година) ќе

Read more