Универзална сала ќе се реконструира со 2 милиони евра

Универзална сала ќе се реконструира во постојната големина и со постојниот изглед. Град Скопје со ребалансот на државниот буџет кој е во собраниска процедура,

Read more

Во мај ќе заврши возобновувањето на конаците на „Трескавец“

Во мај се очекува да бидат готови конаците на манастирот „Трескавец“ кај Прилеп кои речиси шест години од опожарувањето се градат, информираат од прилепскиот

Read more

Започна реконструкција на дел од живеалиштата во Зоолошката

Со реконструкција на живеалиштето на жирафите започна проектот за реновирање и реконструкција во Зоолошка градина Скопје. Утринава, влегоа камиони на градежната фирма „АД Карпош“

Read more

Започна првата фаза од санацијата на Чифте амам во Скопската чаршија

Од Националната галерија на Македонија преку соопштение информираа за започната прва фаза од санацијата на објектот Чифте амам, еден од четирите објекти на НУ Националната

Read more

Реконструкцијата на Стариот конак во Бигорскиот манастир во завршна фаза

Во рамките на вчерашната (четврток, 4 јули) работна посета на Дебар, министерката за култура Елизабета Канческа-Милевска го посети и Бигорскиот манастир „Св. Јован Крстител“,

Read more

Oтпочнува проектот за реконструкција на повеќе од 250 фасади низ цела Македонија

Министерот за култура Елизабета Канческа-Милевска утре (среда, 25.4.2012 година) со почеток во 11:00 часот во просториите на Министерството за култура (објект Нова Македонија, 3-ти

Read more

Започна реконструкцијата на фасадите во Центар

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, денеска, го најави почетокот на работата за реконструкција на фасадите во централното градско подрачје на Плоштад Македонија. Проектот

Read more

МКЦ се реконструира

Започна големата реконструкција на Младинскиот културен центар во Скопје, и се очекува реновирањето да заврши најдоцна до први септември годинава. Во наредниве шест месеци

Read more