Најдобри земји за одгледување деца

Универзитет на Пенсилванија, од 2016 година наваму објавува годишни листи на најдобрите земји за одгледување деца. Според годинашниот извештај, на првите три места се

Read more

Децата и личните податоци (видео)

На 28 јануари беше одбележан светскиот ден за заштита на личните податоци. По тој повод, со мало закаснување, решивме да споделиме со вас, неколку

Read more