Најдобри земји за одгледување деца

Универзитет на Пенсилванија, од 2016 година наваму објавува годишни листи на најдобрите земји за одгледување деца. Според годинашниот извештај, на првите три места се

Read more

Сликарската династија Стадим во НЛБ Галерија

Минатата недела во НЛБ Галерија (ул.Мајка Тереза 1, Скопје), беше отворена изложбата на Сликарската династија Стадим (семејство Димитрови). Навистина е ретка е можноста на

Read more

Што црта вашето дете?

Психолозите тврдат дека со помош на цртежите вашето дете ги искажува своите емоции, својата душевност, својот начин на кој го доживува светот околу себе.

Read more

Како да одгледате среќни и одговорни деца?

Вашата најголема цел како родител, е да подигнете деца, кои ќе го најдат патот до успехот и среќата во животот. Децата, кои развиле чуство

Read more

Играта кај децата

Играта за децата е толку важна, колку и љубовта, грижата, надежта. Специјалистите за детски развој сметаат дека, играта е од исклучително значење за умствениот,

Read more

Да одгледаме воспитани деца, без насилство

Додека учат да одат и говорат, додека учат како да се хранат и спијат, уште во првите години од својот живот, со помошта на

Read more