Ретроспективнa изложба на Танас Луловски

Националната галерија на Македонија, ја најавува Ретроспективнaта изложба на Танас Луловски Тане, како еден од доајените на македонското современо сликарство, кој даде силен белег

Read more

Националната галерија на Македонија одбележа 70 години постоење во Даут пашиниот амам

Националната галерија на Македонија е еден универзален храм на репрезентативното богато творештво кое оставило трајно сведоштво за ликовната уметност на овие простори и пошироко,

Read more

Јавна дискусија „Институција за можните иднини – колекцијата како отпор“

Дискусијата „Институција за можните иднини – колекцијата како отпор“ е настан кој се надоврзува на двете дебати во Националната галерија на Македонија кои се

Read more

„Почетоци за паметење” 1948-1956 во чест на 70 години Национална галерија на Македонија

На 5 декември 2018 година (среда), во објектот Даут пашин амам, во 20 часот ќе се отвори изложбата со наслов „Почетоци за паметење” 1948-1956

Read more

НГМ со годишна изложба за основните училишта

Националната галерија на Македонија денеска (среда, 21 ноември) во Даут-пашин амам ќе ја отвори традиционалната годишна изложба на основни училишта, која ќе може да

Read more

Концерт на класична музика „Мост со многу сводови“

Вечерва (сабота, 27 октомври) во Даут пашиниот амам, со почеток во 19:30 минути, ќе се одржи концерт на класична музика „Мост со многу сводови“.

Read more

Ретроспектива на Драган Попоски Дада во Даут пашин амам

Проектот од Годишната програма за 2018 година, Ретроспективно-монографската изложба на Драган Попоски Дада, НУ Национална галерија на Македонија ќе ја прикаже пред публиката на

Read more

Ретроспективна изложба на македонскиот скулптор Драган Попоски Дада

Националната галерија на Македонија, во рамките на одбележувањето на 70 годишнината од основањето, ја најавува ретроспективната изложба на македонскиот скулптор Драган Попоски Дада. Истата

Read more

Марјан Јанкоски и групата Портал со концерт во Даут пашин амам

Вечерва, (четврток, 7 јули 2011) со почеток во 21:00 часот, во Националната галерија на Македонија, објект Даут пашин амам, ќе се одржи концерт на

Read more

Изложбата на Личеноски продолжена до крајот на мај

Времетраењето на изложбата 110 години од раѓањето на Лазар Личеноски заради огромниот интерес на публиката се продолжува до 23 мај 2011 година. Изложбата е

Read more