Настани во НГМ за месец март

Следува богата програма за сите љубители на уметноста. Посетете некој од објектите во состав на Националната галерија на Македонија, и споделете ги со нас, вашите впечатоци.

Мала станица:

28.02 – 13.03.2011
Ацо Таневски, „Приказни од детската соба”, самостојна изложба

02.03 – 15.03.2011

Изложба на модна фотографија; Изложба на документарен проект на Моника Мотеска и Ретроспективна изложба на проектот „Поинаков поглед”

15.03 – 03.04.2011
Гордана Вренцоска, самостојна изложба

18.03 – 31.03.2011
Ива Јосифова, самостојна изложба

25.03 – 10.04.2011
Ива Диманоска, самостојна изложба

Чифте амам:

10.03-25.03.2011
Сара Ајник, дигитални принтови, изложба по повод отворањето на “Музејот на Холокаустот”

Даут – пашин амам:

24.03.2011
110 Години од раѓањето на Лазар Личеноски

На изложбата ќе бидат изложени над 100 досега неизложени дела од оставнината на Лазар Личеноски, кои од 2010 година се во сопственост на Националната галерија на Македонија.

заб. Националната галерија на Македонија ги задржува правата за промена на термините на изложбите.

You May Also Like