Собраниската Комисија за култура со предлог програма за одбележување значајни настани и личности

Меѓу значајни настани и истакнати личности предложени за одбележување во 2019 година се и: 15 години од смртта на претседателот Борис Трајковски, 1150 години

Read more

Богата програма на репертоарот на Центар за култура – Битола

Концерти со Камерниот оркестар на Битола, гостување на балетот на МОБ, изложби и ревија на македонскиот игран филм ќе доминираат во првото програмско тримесечие

Read more

Гевгелија – Град на културата (тековен репертоар)

Еве го распоредот на настани во наредните неколку дена во Гевгелија, како дел од  „Гевгелија – Град на културата 2011“ манифестацијата која ќе трае

Read more

Настани во НГМ за месец март

Следува богата програма за сите љубители на уметноста. Посетете некој од објектите во состав на Националната галерија на Македонија, и споделете ги со нас,

Read more