Изложба „Икони од музеј на град Скопје“

На 23 април, вторник, во 20 часот, во просториите на ЈУ Музеј на град Скопје ќе се отвори изложбата Икони од музеј на град

Read more

Изложба „Портали“ во МГС за Европскиот ден на уметничка креативност

Со изложбата „Портали“ Град Скопје ќе го одбележи Европскиот ден на уметничка креативност, како дел од проектот CreArt (Мрежа на градови за уметничко творештво).

Read more

„Ослободување“ мултимедија проект на Милена Атанасова

Во Музеј на Град Скопје (МГС) вечерва (среда, 14 ноември) ќе биде отворена изложба „Ослободување“ – мултимедијален проект на Милена Атанасова во кој низ

Read more

Изложба на дела од Славко Јаневски и Томе Серафимовски

Масла на платно од Славко Јаневски и скулптури во бронза од Томе Серафимовски ќе бидат претставени на изложбата која вечерва (вторник, 2 октормври) со

Read more

Изложба „Долго патување во ноќта“ на Владимир Бороевиќ во МГС

Во Музејот на Град Скопје вечерва (вторник, 5 септември) ќе биде отворена изложбата „Долго патување во ноќта“ на Владимир Бороевиќ. Ќе се промовира и

Read more

Самостојна изложба „Предели” на Љупчо Бојаров во Музејот на Град Скопје

Во Музејот на Град Скопје вечерва (вторник, 21 август) во 20 часот свечено ќе биде затворена самостојната изложба „Предели“ на ликовниот уметник Љупчо Бојаров.

Read more

Изложба за младинските бригади „Од Братство и единство ’63 до Скопје ’63“

„Од Братство и единство ’63 до Скопје ’63“ е името на тематската изложба која што по повод 55 години од скопскиот земјотрес ја организира

Read more

Изложба на Владимир Георги Спасов во Музеј на град Скопје

Ќе бидат изложени педесетина дела настанати во периодот 1950 -1980. работени во различни ликовни техники. Вниманието на изложбата најповече е насочено кон периодот на

Read more

Пијано-рецитал на Мимоза Ќека во МГС

Во рамки на циклусот “Доаѓаме… “ на 17 септември (вторник) во Музејот на град Скопје во 20:00 часот, ќе се одржи пијано-рецитал на Mимоза

Read more