Другарка за морскиот лав Кан и шимпанзото Коко со пријателите пристигнуваат во Зоолошката

Оваа пролет, морскиот лав Кан покрај своите зоо негуватели, ќе има и нова пријателка. Морската лавица ќе пристигне од Нинберг, а моментално се прават

Read more

Се чистат езерата во скопската Зоолошка градина

Во Зоолошка градина, започна вториот дел од операцијата „Чисти езера“. Од утринава, екипи на „Улици и патишта” и „Водовод и канализација”, заедно со вработените

Read more

Поскапи билети во Зоолошката градина од Нова година

Од јануари влезницата во скопската Зоолошка најверојатно ќе поскапи. Цената ќе се зголеми само кај билетот за возрасни и тоа од 50 денари на

Read more

Скопската Зоолошка со донација за Сара

Во рамките на хуманитарната акција за Сара, граѓаните донираа 50 000 денари во Зоолошка градина Скопје. Дополнително Зоолошката како институција одлучи да донира уште

Read more

Скопската Зоолошка градина доби слонови

По неколку годишен труд на изминатите неколку раководства на скопската Зоолошка градина, истата доби две слоници, Даела и Дуња…  После долгогодишна иницијатива и

Read more

Kрокодилот во скопската зоолошка избегал од живеалиштето

Мажјакот крокодил од Зоолошката градина во Скопје избегал од своето живеалиште, направил кратка прошетка и влегол во езерото со патките, потврдија од Зоолошката градина.

Read more

Започна реконструкција на дел од живеалиштата во Зоолошката

Со реконструкција на живеалиштето на жирафите започна проектот за реновирање и реконструкција во Зоолошка градина Скопје. Утринава, влегоа камиони на градежната фирма „АД Карпош“

Read more

Скопската зоолошка градина наскоро добива два слона и четири шимпанза

По повеќе од 26 години, Зоолошката градина во Скопје ќе добие два слона. Се работи за женки, едната африканска, а другата азиска, кои од

Read more

Зоо Скопје во соработка со Макстрип со нови информативни цртежи

Зоолошката градина во Скопје. покрај тоа што се подновува постојано  со нови животни и атрактивни живеалишта, од неодамна се појавија и нови цртежи на

Read more