Kрокодилот во скопската зоолошка избегал од живеалиштето

Мажјакот крокодил од Зоолошката градина во Скопје избегал од своето живеалиште, направил кратка прошетка и влегол во езерото со патките, потврдија од Зоолошката градина.

Read more

Нови животни во Зоо Скопје

Доцна синоќа, скопската Зоолошка градина се збогати со неколку нови животински видови. Од Зоолошката во Софија (Бугарија) пристигнаа крокодил, анаконда, игуана и неколку видови

Read more