Скопската Зоолошка градина доби слонови

По неколку годишен труд на изминатите неколку раководства на скопската Зоолошка градина, истата доби две слоници, Даела и Дуња…  После долгогодишна иницијатива и

Read more

Скопската зоолошка градина наскоро добива два слона и четири шимпанза

По повеќе од 26 години, Зоолошката градина во Скопје ќе добие два слона. Се работи за женки, едната африканска, а другата азиска, кои од

Read more