Сценографот Крсте Џидров донираше на МСУ дела од Симон Узуновски

Познатиот македонски сценограф Крсте Џидров – Џиби донираше серија концептуални дела од циклусот„Белешки” на неодамна починатиот уметник Симон Узуновски (1949 – 2018). „Симе беше

Read more

Скопската Зоолошка со донација за Сара

Во рамките на хуманитарната акција за Сара, граѓаните донираа 50 000 денари во Зоолошка градина Скопје. Дополнително Зоолошката како институција одлучи да донира уште

Read more

Сопругот на Тина Тарнер и донираше бубрег

Американската пејачка Тина Тарнер откри дека и била извршена трансплантација на бубрег, кој го донирал нејзиниот сопруг Ервин Бах. Таа за случајот детали изнесува

Read more