Дино Имери со солистички концерт во Загреб

Младиот македонски пијанист Дино Имери, со солистички концерт вчера свечено ја затвори изложбата „10 стари клавири“, организирана од Музејот за уметност во Загреб. Тој

Read more

Се збратимија Скопје и Загреб

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, и Градоначалникот на Град Загреб, Милан Бандиќ, денеска (вторник, 20.12.2011 година) во Загреб (Хрватска) ја потпишаа Повелбата за

Read more