Изложба “Праисторијата во Струмичко-радовишкиот регион”

Археолошкиот музеј на Македонија ќе ја отвори изложбата “Праисторијата во Струмичко-радовишкиот регион”, на 09.03.2023 (четврток), со почеток во 13:00 часот. Изложбата е организирана од

Read more

Изложбата „Црн петел, црвена кокошка“ во Загреб

Изложба „Црн петел, црвена кокошка: култови на плодноста, обреди, обичаи и верувања” со која Музејот на Македонија гостува во Етнографскиот музеј во Загреб, Хрватска.

Read more

Античките мозаици од Равена во Археолошкиот музеј

Пред македонската јавност за прв пат се изложени 25 избрани мозаици од вкупната колекција од 60 мозаици, кои се светско културно наследство и се

Read more