„Маџун“ од Влада Урошевиќ е избран за национален претставник за наградата Балканика

На конкурсот за избор на национален претставник за меѓународната награда „Балканика 2019“, годинава до организаторот, издавачката куќа „Магор“, пристигнаа следните 12 книги: 1. Петар

Read more

Промоција на „Маџун“ на академик Влада Урошевиќ

На 24.01.2019 (четврток), со почеток од 19 часот, во Кино Култура, ќе се одржи промоција на најновиот роман „Маџун“ на еден од најзначајните македонски

Read more

Награда „Златен витез“ за академик Влада Урошевиќ во Русија

Академик Влада Урошевиќ ја доби највисоката награда за поезија „Златен витез“ на Деветтиот меѓународен книжевен форум „Златен витез“ во Русија. Наградата на нашиот поет

Read more