Издание на романот „Осмото светско чудо“ на Плевнеш на албански јазик

Во издание на издавачката куќа од Приштина „Армагедон“, деновиве излезе од печат албанскииот превод на романот „Осмото светско чудо“ од македонскиот писател Јордан Плевнеш.

Read more

Промоција на книга од Плевнеш во Белград

Денеска (петок, 28 декември, 2012) во Клубот на писатели на Србија, ќе се промовира романот „Осмото светско чудо“ на македонскиот писател Јордан Плевнеш. Романот

Read more