Гран при за животно дело за Јордан Плевнеш од Француската академија

На предлог на претседателот на Универзитетот Сорбона 2, Пантеон Асас, најстарата француска институција – Француската акедемија, на македонскиот писател Јордан Плевнеш денеска свечено ќе

Read more

Француската академија со Гран при за животно дело за Јордан Плевнеш

На предлог на претседателот на Универзитетот Сорбона 2, Пантеон Асас, најстарата француска институција – Француската акедмија, на македонскиот писател Јордан Плевнеш му ја додели

Read more

Издание на романот „Осмото светско чудо“ на Плевнеш на албански јазик

Во издание на издавачката куќа од Приштина „Армагедон“, деновиве излезе од печат албанскииот превод на романот „Осмото светско чудо“ од македонскиот писател Јордан Плевнеш.

Read more

Настан на Францускиот институт во Кинотека во чест на Никола Бувие

Францускиот институт во четврток, 28 март 2019, со почеток во 17 часот, во Кинотеката на Македонија, ќе се одржи дијалог на двајца реномирани француски

Read more

Промовирана „Избрани драми“ на Јордан Плевнеш во Париз

Париската издавачка куќа Le Temps des cerises одржа прес за француските и странските медиуми по повод објавувањето на “Избраните драми” на македонскиот писател со

Read more

Јордан Плевнеш на симпозиум “Како да се спаси Европа” во Франција

Јордан Плевнеш ќе присуствува на симпозиумот “Како да се спаси Европа” во Блуа, Франција … Македонскиот писател Јордан Плевнеш, Ректор на Униеврзитетот за аудиовизуелни

Read more

Промоција на книга од Плевнеш во Белград

Денеска (петок, 28 декември, 2012) во Клубот на писатели на Србија, ќе се промовира романот „Осмото светско чудо“ на македонскиот писател Јордан Плевнеш. Романот

Read more