Рецитали нa Арда Мустафаоглу низ Македонија

Младиот пијанист Арда Мустафаоглу во текот на октомври и ноември ќе има рецитали во Прилеп, Струмица, Велес и Штип.

Тие следуваат по неговите настапи во Франција, Грција, Германија, Србија, Бугарија и Турција, каде што Арда одржа солистички концерти и освои награди на пијанистички натпревари.

Шеснаесетгодишниот Мустафаоглу е добитник на бројни први награди на пијанистички натпревари во Италија, Турција, Србија, Бугарја, Германија, Белгија, Албанија, Македонија и Грција, а настапува и со Македонската филхармонија.

You May Also Like