Пијаното на Брамс во Штипскиот музеј

Пијаното кое се претпоставува дека припаѓало на светскиот композитор Јоханес Брамс, пред неколку дена беше подарено на штипскиот Завод за заштита на спомениците на

Read more

Виолинскиот виртуоз Најџел Кенеди на Охридско лето

За првпат на фестивалот„Охридско лето“, ќе гостува светскиот водечки виртуоз на виолина, Најџел Кенеди. Долги години наназад, фестивалот се обидуваше да го донесе овој

Read more