Утре се отвора Градски музеј во Крива Паланка

Министерот  за култура на Република Македонија, г-ѓа Елизабета Канческа-Милевска утре (29.8.2011 година) со почеток во 11:00 часот во Крива Паланка ќе присуствува и ќе се обрати на свеченото отворање на Градскиот музеј на Крива Паланка.

Во музејот ќе бидат изложени „Постојана историска поставка“, „Постојана староградска етно поставка“ и  „Заеднички градски живот“.

You May Also Like