Изложба по повод 40 години творештво на Владимир Темков

Изложба по повод 40 години творештво на ликовниот уметник Владимир Темков, за утре (петок, 18 јануари) организира Домот на културата “Иван Мазов-Климе” во Кавадарци.

Read more

Изложба од уметниците Марија Дичова и Симона Манчева

Во ликовната галерија на ЦК„Марко Цепенков“ во Прилеп, во петок (9 ноември 2018) од 19.00 часот ќе биде отворена изложба од уметниците Марија Дичова

Read more

Спомен соба во чест на Никола Бадев во Кавадарци

Спомен соба посветена на легендата на македонската народна песна, кавадарчанецот Никола Бадев, наскоро ќе биде отворена во рамките на новиот музеј во Кавадарци. Работите

Read more

„Поречаните” – етнолошка изложба во Кавадарци

„Поречаните”, е насловот на етнолошката изложба од Јозеф Обрембски (1905 – 1967), еден од најзначајните полски етнолози и антрополози, чие творештво е тесно поврзано

Read more