Изложба од уметниците Марија Дичова и Симона Манчева

Во ликовната галерија на ЦК„Марко Цепенков“ во Прилеп, во петок (9 ноември 2018) од 19.00 часот ќе биде отворена изложба од уметниците Марија Дичова

Read more

Дуото „Сора“ вечерва на „Охридско лето“

Фестивалот вечерва (5 август)  продолжува со уште една исклучителна содржина од музичката програма – настапот на дуото „Сора“ и уметниците Учида Шиори на саксофон

Read more