Спомен соба во чест на Никола Бадев во Кавадарци

Спомен соба посветена на легендата на македонската народна песна, кавадарчанецот Никола Бадев, наскоро ќе биде отворена во рамките на новиот музеј во Кавадарци. Работите

Read more

Отворена спомен куќата на Миладиновци

Министерката за култура, Елизабета Канческа- Милеска заедно со академик Матеја Матески и струшкиот градоначалник Рамиз Мерко, свечено ја пушти во употреба обновената Спомен-куќа на

Read more