На денешен ден: Починал Никола Бадев

Никола Бадев (8 август 1918, Глишиќ, Кавадарци – 25 септември 1976, Скопје) — македонски пејач на народни песни, како и собирач на народни песни. Никола Бадев е роден на 8 август 1918

Read more

Спомен соба во чест на Никола Бадев во Кавадарци

Спомен соба посветена на легендата на македонската народна песна, кавадарчанецот Никола Бадев, наскоро ќе биде отворена во рамките на новиот музеј во Кавадарци. Работите

Read more